7ο Τσάκρα

7ο Τσάκρα

7ο τσάκρα- Κορώνα/Στέμμα/Crown

Βιολετί το χρώμα του και η κορυφή του κεφαλιού, η θέση του. Νε...

7ο τσάκρα- Κορώνα/Στέμμα/Crown

Βιολετί το χρώμα του και η κορυφή του κεφαλιού, η θέση του. Νευρικές και ψυχικές διαταραχές είναι τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το 7ο τσάκρα μιας και συνδέεται με το νευρικό σύστημα. Όταν υπερλειτουργεί παρατηρείται σύγχυση και εξάρτηση σε μεταφυσικά φαινόμενα. Όταν η ενέργεια δεν ρέει ελεύθερα, τότε υπάρχει αποσύνδεση από τον Θεό/Ανώτερο Εαυτό. Όταν υπολειτουργεί τότε υπερτερεί η λογική και παρατηρείται ξεροκεφαλιά. Σε καταστάσεις όμως ισορροπίας τότε το άτομο αποκτά φώτιση, ελεύθερη βούληση, ενισχύεται η αντίληψη του και οδηγείται στην αυτοπραγμάτωση.

Σανσκριτικό όνομα: Sahasrara

Προσωνύμιο: Χίλια Πέταλα

Στοιχείο: Σκέψη

Πλανήτης: Ουρανός

Χρώμα: Μωβ-Βιολετί & Λευκό

Αριθμός πετάλων: 1000

Θεότητες: Δίας, Shiva, Varuna, Ama-kala, Odin, Nut, Enki, Inanna, Mimir, Ennoia

Αδένας: Επίφυση

Λέξεις-κλειδιά: Θεός, Όλον Φως, Θεία Πηγή, Σύμπαν, αυτογνωσία

Αρχέτυπα: Θετικό: Δάσκαλος (εξουσία, συνείδηση, αναγνώριση της Θείας Πηγής) Αρνητικό: Εγωιστής (ναρκισσιστική προσωπικότητα, αλαζονεία και αχαριστία)

Ήχοι: Σιωπή

Κρύσταλλοι: Αμέθυστος, Αγγελίτης, Αποφυλλίτης, Χαλαζίας, Μολδαβίτης, Ηλιόλιθος, Χαλαζίας καπνώδης, Ασήμι, Χρυσός, Κεχριμπάρι, Διαμάντι, Κιτρίνη, Απατίτης.

Αιθέρια Έλαια: Λιβάνι, Μύρο, Τριαντάφυλλο, Λωτός.

Τροφές για καθαρισμό του πνευματικού κέντρου της ανώτερης επικοινωνίας:-Νηστεία & αποτοξίνωση. –Βότανα και θυμιάματα για εισπνοή: φασκόμηλο, λιβάνι, σμύρνα, άρκευθος. Μέρη του σώματος: Επίφυση, κεντρικό νευρικό σύστημα, μύες, οστά και μαλλιά

Χαρακτηριστικά Ισορροπημένου Τσάκρα: Πνευματικότητα, ομορφιά, πνευματική σύνδεση, ευδαιμονία και διαχρονικότητα.
Περισσότερα

7ο Τσάκρα