2o Τσάκρα

2o Τσάκρα

2ο τσάκρα- Χάρα/Ιερό Οστούν/Sacral

Χρώμα του το πορτοκαλί και θέση του το υπογάστριο και τα γεννητικά όργανα.

Το δεύτερο τσάκρα συνδέεται με τον αισθησι&alpha...

2ο τσάκρα- Χάρα/Ιερό Οστούν/Sacral

Χρώμα του το πορτοκαλί και θέση του το υπογάστριο και τα γεννητικά όργανα.

Το δεύτερο τσάκρα συνδέεται με τον αισθησιασμό, τα συναισθήματα, την αναπαραγωγή, τη δημιουργικότητα και ενισχύει τη σεξουαλική ηδονή. Η αισιοδοξία, η αυτοπεποίθηση, η επιτυχία, ο πλούτος, η εξουσία, ο ενθουσιασμός και το θάρρος είναι από τα κυριότερα χαρακτηριστικά ενός ισορροπημένου τσάκρα.

Ασθένειες των γεννητικών οργάνων, κυστίτιδες, κολπίτιδες, δυσπλασίες, ασθένειες νεφρών και ουροδόχου κύστης, διόγκωση του προστάτη, αναιμία, πόνοι και χαλαρότητα της κοιλιάς, πόνος στο κατώτερο μέρος της πλάτης και προβλήματα στο δέρμα σχετίζονται με την ανισορροπία του δεύτερου τσάκρα.

Όταν υπέρ λειτουργεί παρατηρείται σεξουαλική εξάρτηση, εμμονές, ψυχαναγκασμοί, αγενή συμπεριφορά. Όταν υπολειτουργεί παρατηρείται σεξουαλική ψυχρότητα και περιφρόνηση.

Η διατροφή, η περιποίηση του σώματος και η ενασχόληση με ένα χόμπι διατηρούν την ισορροπία του δεύτερου τσάκρα.

Σανσκριτικό όνομα: Svadhisthana

Προσωνύμιο: Κατοικία του εαυτού

Στοιχείο: Νερό

Πλανήτης: Πλούτωνας

Χρώμα: Πορτοκαλί

Σχήμα: Κύκλος

Αίσθηση: Γεύση

Αριθμός πετάλων: 6

Θεότητες: Varuna, Vishnu, Rakini

Αδένας: Ωοθήκες/Όρχεις

Λέξεις-κλειδιά: Επιθυμία, δημιουργία, εργατικότητα, κίνηση, μεταμόρφωση

Αρχέτυπα: Θετικό: Αυτοκράτορας (επιτρέπουμε να ζούμε και να απολαμβάνουμε την αφθονία και κάθε τι καλό) Αρνητικό: Μάρτυρας (ζωή γεμάτη θυσίες και απαξίωση της ευτυχίας και της βοήθειας)

Ήχοι: Κλασσική μουσική

Κρύσταλλοι: Καρνεόλη, Αιματόλιθος, Κοράλλι πορτοκαλί, Γρανάτης πορτοκαλί, Φεγγαρόπετρα, Οπαλίτης, Περίδοτο, Χαλαζίας (για όλα τα τσάκρα), Ασβεστίτη, Τοπάζι, Σεληνίτης, Μάτι της Τίγρης

Αιθέρια Έλαια: Ylang-ylang, Τριαντάφυλλο, Κανέλα

Τροφές κατάλληλες για το κέντρο της σεξουαλικότητας & δημιουργικότητας:

- Φρούτα γλυκά: πεπόνι, μάνγκο, φράουλες, φρούτα του πάθους, πορτοκάλια, καρύδα κλπ.

–Μέλι

-Ξηροί καρποί: Αμύγδαλα, καρύδια,

-Μπαχαρικά & βότανα: κανέλα, βανίλια, χαρουπιές, σουσάμι, κύμινο, πάπρικα γλυκιά.

Μέρη του σώματος: Ωοθήκες/Όρχεις, επινεφρίδια, σπλήνα, μήτρα, τράχηλος, ουροποιητικό σύστημα, προστάτης, κάτω τμήμα εντέρου και πλάτη χαμηλά.

Χαρακτηριστικά Ισορροπημένου Τσάκρα: Αφθονία, σεξουαλική ικανοποίηση, πλούτος, επιείκεια, αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, ενθουσιασμός, αποδοχή των αλλαγών, ροή, αυτοϊκανοποίηση και διασκέδαση.
Περισσότερα

2o Τσάκρα  

Υποκατηγορίες

  • Κρύσταλλοι & Φυλαχτά...

    Ενεργειακοί κρύσταλλοι, άγγελοι προστασίας και διαλογισμού και θεραπευτικά φυλαχτά για καθαρισμό, εναρμόνιση και ενεργοποίηση του δεύτερου τσάκρα. Ενεργειακές πέτρες κατάλληλες για διαλογισμό στο δεύτερο τσάκρα.

  • Κοσμήματα για 2ο Τσάκρα

    Κοσμήματα-Μενταγιόν, σκουλαρίκια, βραχιόλια, περιδέραια & δαχτυλίδια με ενεργειακούς λίθους, θεραπευτικούς κρυστάλλους και πέτρες διαλογισμού. Σύνδεση, ενεργοποίηση, εξισορρόπηση και προστασία για το δεύτερο τσάκρα.