1ο Τσάκρα

1ο Τσάκρα

1ο τσάκρα- Ρίζα/Βάση/Root

Χρώμα του το κόκκινο και θέση του η βάση της σπονδυλικής στήλη&sigmaf...

1ο τσάκρα- Ρίζα/Βάση/Root

Χρώμα του το κόκκινο και θέση του η βάση της σπονδυλικής στήλης. Συνδέεται με την επιβίωση, την ασφάλεια, τα χρήματα, τη γείωση και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Όταν το πρώτο τσάκρα είναι γειωμένο και ισορροπημένο τότε νιώθουμε ασφάλεια μέσα στο περιβάλλον που ζούμε. Όταν υπερλειτουργεί παρατηρείται τάση παχυσαρκίας, μαλθακότητα, προσκόλληση και απληστία. Όταν υπολειτουργεί δημιουργούνται αισθήματα φόβου, ανησυχίας και ανασφάλειας. Η νευρικότητα, το άγχος, η κολίτιδα, οι αιμορροΐδες, η δυσκοιλιότητα, οι όγκοι, χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα, ασθένειες των οστών και των αρθρώσεων σχετίζονται με το 1ο τσάκρα. Η ενασχόληση και η επαφή με τη φύση και τη γη, το τρέξιμο, το περπάτημα, η γιόγκα, η κολύμβηση είναι οι καταλληλότερες ασκήσεις εξισορρόπησης. Σημαντικό ρόλο για την ισορροπία του πρώτου τσάκρα έχει ο σωστός ύπνος, ο χώρος στον οποίο ζούμε και τα άτομα που συναναστρεφόμαστε.

Σανσκριτικό όνομα: Muladhara

Προσωνύμιο: Η Πηγή

Στοιχείο: Γη

Πλανήτης: Κρόνος

Χρώμα: Κόκκινο & μαύρο

Σχήμα: το τετράγωνο

Αίσθηση: Όσφρηση

Αριθμός πετάλων: 4

Θεότητες: Ganesha, Indra, Brahma και Dakini

Αδένας: Επινεφρίδια

Λέξεις-κλειδιά: Γη, θεμέλια, ασφάλεια, πλούτος, δομή

Αρχέτυπα: Θετικό: Μητέρα (η ικανότητα να αναλάβει τη φροντίδα του εαυτού του και να βρίσκεται σε ισορροπία και αρμονία) Αρνητικό: Θύμα (επιλογές χωρίς έλεγχο που προκαλούν πόνο, απελπισία και φόβο)

Ήχοι: Μουσική από κρυστάλλινα μπολ και drums.

Κρύσταλλοι: Ίασπις κόκκινος, Αιματόλιθος, Γρανάτης κόκκινος, Ρουμπίνι, Κοράλλι, Αιματίτης μαγνητικός, Οψιδιανός και όνυχας μαύρος, Οψιδιανός snowflake, Αχάτης μαύρος, Σιδηροπυρίτης, Μετεωρίτης & γενικά οι περισσότεροι κόκκινοι και μαύροι κρύσταλλοι.

Αιθέρια Έλαια: Σανταλόξυλο, Μύρο, Κανέλα, Μέντα, Κέδρο, Πατσουλί

Τροφές για γείωση:-Λαχανικά βολβοειδή: καρότα, πατάτες, παντζάρια, ραπανάκια, κρεμμύδια, σκόρδα κλπ.

Πρωτεΐνες: αυγά, κρέας, φασόλια, τόφου, σόγια, φυστικοβούτυρο

Μπαχαρικά & βότανα: Πάπρικα καυτερή, πιπέρι καγιέν, πιπέρι, καυτερή πιπεριά, σχοινόπρασο

Μέρη του σώματος: Περίνεο, πρωκτός, κόλπος, οστά, πόδια, μύτη και το ανοσοποιητικό σύστημα

Χαρακτηριστικά Ισορροπημένου Τσάκρα: Υγεία, ευημερία, ασφάλεια, δυναμική παρουσία.

1ο τσάκρα και Ευημερία

Το πρώτο τσάκρα συνδέεται με τα χρήματα και την οικονομική κατάσταση του ατόμου. Αν αυτό το τσάκρα δεν λειτουργεί σωστά, δεν είναι ανοιχτό, τότε εκδηλώνονται σοβαρά προβλήματα στο να υπάρξει αφθονία και πλούτος. Οι δονήσεις που βοηθούν είναι η αγάπη, η ευγνωμοσύνη, η φροντίδα και η σκέψη πως τα χρήματα είναι μία θετική ενέργεια. Σημαντικό είναι(και αυτό ισχύει για τη σωστή λειτουργία όλων των τσάκρα)να φροντίζει το άτομο να αφυπνίζει την Κουνταλίνι του και να εξισορροπεί όλα τα του, τα τσάκρα. Το σώμα είναι και αυτό μαγνήτης που προσελκύει τον πλούτο, την επιτυχία, την αγάπη, τις σχέσεις και την ευτυχία. Θεραπεύοντας το σώμα, απελευθερώνονται οι αρνητικές πληροφορίες και συναισθήματα, με αποτέλεσμα να αυξάνει η ικανότητα του να μαγνητίζει όλες τις θετικές ενέργειες που επιθυμεί και που χρειάζεται το σώμα, το μυαλό και η καρδιά για να υλοποιήσει τα όνειρα και τις επιθυμίες του.

Τα τσάκρα είναι οι ενεργειακές πύλες από όπου οι δονήσεις, οι ενέργειες και οι πληροφορίες εισέρχονται στο σώμα. Ό,τι εισέρχεται φιλτράρεται σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του ατόμου και την κατάσταση των τσάκρα του και εκδηλώνονται ανάλογα στο φυσικό του επίπεδο. Ακόμα κι αν κάποιος δεν γνωρίζει αρκετά για τα τσάκρα οι ασκήσεις ενεργοποίησης τους σίγουρα θα λειτουργήσουν υπέρ του.
Υπάρχουν αρκετές ασκήσεις και πρακτικές που βοηθούν στην προσέλκυση πλούτου και στην ιδανική λειτουργία του πρώτου τσάκρα, το βασικότερο είναι πριν κάποιος ξεκινήσει ασκήσεις να κατανοήσει πως αισθάνεται για την ενέργεια του χρήματος, ποια είναι η αντίδραση του στο να λαμβάνει χρήματα και να τα ξοδεύει, ουσιαστικά χρειάζεται να αναπροσαρμόσει τη νοοτροπία του για τον πλούτο.
Είτε πιστεύει κάποιος στον Νόμο της Έλξης είτε όχι, το βέβαιο είναι ότι αν θεωρεί τα χρήματα αρνητική ενέργεια, ότι πηγαίνουν μόνο σε συγκεκριμένους ανθρώπους, ότι αποκτώνται μόνο με κόπο, ότι είναι περιορισμένη η ποσότητα τους, αν διατηρεί αρνητικές παιδικές αναμνήσεις ή έχει συνδέσει το χρήμα με αποτυχίες, αρρώστιες και τραυματικές καταστροφές, αν ντρέπεται να λαμβάνει χρήματα, αν διατηρεί το σύνδρομο της φτώχειας ή πιστεύει ότι δεν δικαιούται αρκετά χρήματα, αν φοβάται τον πλούτο, αν δεν νιώθει απόλαυση, χαρά και ευγνωμοσύνη τότε σίγουρα δεν θα καταφέρει να αποκτήσει ποτέ τα χρήματα που επιθυμεί για να υλοποιήσει τα όνειρα και τις επιθυμίες που έχει. Ο πλούτος και η ευημερία είναι στην ουσία μία πνευματική κατάσταση, είναι ενέργεια, είναι ελευθερία και ο μόνος λόγος που μπορεί να υπάρχει έλλειψη εισροής χρημάτων είναι κάποιο μπλοκάρισμα το οποίο έχει ανάγκη από εργασία.

Τρόποι για να ξεμπλοκάρετε και να ενεργοποιήσετε το πρώτο τσάκρα για να προσελκύσετε τον πλούτο και την επιτυχία.

Καθαρίζετε τακτικά την αύρα σας ψεκάζοντας την σε απόσταση 5εκατοστών γύρω από το σώμα και το κεφάλι σας, με ένα ελιξήριο από Ίασπι κόκκινο ή ένα ανάλογο μπουκαλάκι aura-soma ή με έλαιο φασκόμηλου αναμεμιγμένο σε νερό. Η αύρα μπορεί να καθαριστεί και θυμιατίζοντας την με λευκό φασκόμηλο.
Κάντε διαλογισμούς του πρώτου τσάκρα χρησιμοποιώντας ενεργειακούς κρυστάλλους, όπως Ίασπι κόκκινο, Όνυχα ή Αχάτη μαύρο, Ρουμπίνι, Γρανάτη ή Οψιδιανό snowflake.
Ασχοληθείτε με την κηπουρική και γενικά με τη Γη σε τακτά διαστήματα και νιώστε τη σύνδεση μαζί της.
Κάντε μασάζ στα πόδια σας με μείγματα ελαίων με δεντρολίβανο, μέντα, σανταλόξυλο ή κανέλα έχοντας στο μυαλό σας την αίσθηση της οικονομικής ασφάλειας και αισθανόμενοι την απόλαυση της επιτυχίας σας.
Ακούστε μάντρας ευημερίας και ήχους από κρυστάλλινα μπολ.
Φορέστε κόκκινες κάλτσες και προτιμήστε τα κόκκινα υποδήματα.
Περπατήστε ξυπόλητοι στη Γη και οραματίστε ότι οι “ρίζες” σας τρέφονται από τα πολύτιμα αγαθά και ορυκτά της.
Ευγνωμονείτε και εκδηλώστε αγάπη για όλα τα θαύματα και τα θεία δώρα που λαμβάνεται καθημερινά.
Όλες οι θετικές επιβεβαιώσεις και πρακτικές βοηθούν στο να καταγραφεί στο υποσυνείδητο σας ο πλούτος ως θετική ενέργεια και η αίσθηση ασφάλειας με την επιθυμητή οικονομική σας κατάσταση.
Περισσότερα

1ο Τσάκρα  

Υποκατηγορίες

  • Κρύσταλλοι & Φυλαχτά...

    Ενεργειακοί κρύσταλλοι, άγγελοι προστασίας και διαλογισμού και θεραπευτικά φυλαχτά για καθαρισμό, εναρμόνιση και ενεργοποίηση του πρώτου τσάκρα. Ενεργειακές πέτρες κατάλληλες για διαλογισμό στο πρώτο τσάκρα.

  • Κοσμήματα για 1ο Τσάκρα

    Κοσμήματα-Μενταγιόν, σκουλαρίκια, βραχιόλια, περιδέραια & δαχτυλίδια με ενεργειακούς λίθους, θεραπευτικούς κρυστάλλους και πέτρες διαλογισμού. Σύνδεση, ενεργοποίηση, εξισορρόπηση και προστασία για το πρώτο τσάκρα.