ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ

ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ

Η επίκληση, η προσευχή και ο διαλογισμός στις θαυμαστές ενέργε&i...

ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ

Η επίκληση, η προσευχή και ο διαλογισμός στις θαυμαστές ενέργειες των Αρχαγγέλων, μπορεί να προσελκύσει την αγάπη, τη χαρά, τη γαλήνη, την αφθονία και τη δύναμη στη ζωή μας. Οι Αρχάγγελοι είναι οι υψηλόβαθμοι Άγγελοι μέσα στο αγγελικό βασίλειο. Οντότητες υπέρλαμπρες, με ασύλληπτες δυνάμεις και ισχύς. Με την ισχυρή τους ακτινοβολία επιζητούν και απολαμβάνουν την επαφή και την επικοινωνία με τους ανθρώπους. Οι περισσότερες θρησκείες περιλαμβάνουν τους Αρχάγγελους στις πεποιθήσεις τους. Ο αριθμός των Αρχαγγέλων ποικίλει ανάλογα με τη θρησκεία και τα πιστεύω της. Για παράδειγμα οι καθολικοί αναγνωρίζουν τρεις, το Ισλάμ τέσσερις ενώ ο χριστιανισμός επτά. Ο αριθμός όμως 7 έχει υπερισχύσει, ίσως και λόγω της μυστικιστικής του ιδιότητας. Επίσης τα ονόματα καθώς και ποιοι Αρχάγγελοι βρίσκονται στην ιεραρχία ποικίλει και διαφέρει στις περισσότερες Γραφές και Πιστεύω. Σε όλες όμως τις πεποιθήσεις και τις παραδόσεις το όνομα του κάθε Αρχάγγελου είναι ιερό και ερμηνεύεται σε σχέση με τον Θεό. Όλοι οι Αρχάγγελοι έχουν ισχυρές θεραπευτικές και προστατευτικές ιδιότητες. Ο κάθε Αρχάγγελος εργάζεται και για συγκεκριμένες θεραπείες, καλείται να μας καθοδηγήσει σε συγκεκριμένα θέματα στη διαδρομή της ζωής μας, καθώς και να μας προστατεύσει με την ενέργεια του σε ειδικές περιστάσεις. Παρακάτω αναφέρονται οι 7 Αρχάγγελοι κατά την κυρίαρχη εκδοχή καθώς και κάποιοι Αρχάγγελοι που είναι γνωστοί και αποδεκτοί για την δυνατή τους ακτινοβολία και για τις ισχυρές τους ενέργειες.

Αρχάγγελος Μιχαήλ, Προστασία και Θαύμα.

Αρχάγγελος Ζοφιήλ, Ομορφιά και Εσωτερική Φώτιση.

Αρχάγγελος Ναθαναήλ, Φωτιά & Καθαρση.

Αρχάγγελος Καμουήλ, Αγάπη και Λατρεία.

Αρχάγγελος Γαβριήλ, ο Αγγελιοφόρος.

Αρχάγγελος Ραφαήλ, ο Θεραπευτής.

Αρχάγγελος Ουριήλ, Ειρήνη και Σταθερότητα.

Αρχάγγελος Ζακχιήλ, ο Άγγελος του Ελέους και της Συγχώρεσης.

Αρχάγγελος Κασσιήλ, του Πεπρωμένου και Προστάτης των ηλικιωμένων.

Αρχάγγελος Μέτατρον, Υποστηρικτής της Ανθρωπότητας.

Περισσότερα

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ 

Υποκατηγορίες

 • Αρχάγγελος Μιχαήλ

  Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο Πρίγκιπας του Φωτός, ο Άγγελος της Προστασίας, του Θαύματος, της Αντοχής και της Αλήθειας. Μας δίνει κουράγιο να αντιμετωπίσουμε τους φόβους που έχουμε για το μέλλον, να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια, να αγαπήσουμε την αλήθεια και να βρούμε τον πραγματικό και αληθινό μας εαυτό. Αντιπροσωπεύει το σώμα και το πνεύμα.

  Ερμηνεία ονόματος: Αυτός που είναι σαν τον Θεό.

  Αρετές: Υγεία, οργάνωση, δύναμη.

  Ακτίνα: Πρώτη Ακτίνα, η Μπλε.

  Χρώμα: Μπλε ζαφειρένιο.

  Ημέρα: Κυριακή

  Εποχή: Φθινόπωρο

  Κατεύθυνση: Νότος

  Στοιχείο: Φωτιά

  Πλανήτης: Ήλιος

  Ουράνιος τίτλος: Ο αγαπημένος του Θεού

  Τσάκρα: 5ο (λαιμός)

  Κρύσταλλοι: Σοδαλίτης, Λάπις Λαζούλι για γαλήνη, σύνδεση και επικοινωνία. Ζαφείρι και μπλε Τοπάζι για ηρεμία και επούλωση. Κίτρινο Τοπάζι, και Κιτρίνη για ενίσχυση της θετικής ενέργειας και βελτίωση της επικοινωνίας. Επίσης κατάλληλοι για σύνδεση είναι το Μάτι της Τίγρης, Κεχριμπάρι, Ρουμπίνι, Χαλαζίας και Τυρκουάζ.

  Αιθέρια Έλαια: Ευκάλυπτο, λεμόνι, μύρο, κανέλα, περγαμόντο. Βότανα: Χαμομήλι, δεντρολίβανο, λιβάνι.

  Αριθμός: το 6

  Σύμβολο: Σπαθί, μπλε μανδύας, ήλιος, χρυσό μετάλλιο.

  Σκέψη εστίασης: Επικοινωνία

  Σωματική σύνδεση: Λαιμός, θυρεοειδής, παραθυρεοειδής, πνεύμονες, βάση του κρανίου, σωματικό βάρος. Η Μπλε Ακτίνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ βοηθάει στην θεραπεία των μολύνσεων των αυτιών και του λαιμού, στη μείωση της υψηλής πίεσης καθώς και στη μείωση υψηλού πυρετού. Η Μπλε Ακτίνα προσφέρει μια φυσική ανακούφιση από όλους τους πόνους.

  Πνευματικά δώρα: Κουράγιο, δύναμη, απελευθέρωση από φόβους και αμφιβολίες, εξύψωση της ψυχής.

  Παγκόσμια υπηρεσία: Προσφέρει έμπνευση στους ηγέτες και βοηθάει στην βελτίωση της διακυβέρνησης. Προστάτης & βοηθός: Προστάτης όλων. Προσφέρει επίσης προστασία από τροχαία ατυχήματα και διαρρήξεις.

  Πότε ζητάμε βοήθεια από τον Αρχάγγελο: Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αλλαγές που έχουμε αμφιβολίες. Όταν χρειαζόμαστε σαφήνεια στην επικοινωνία μας. Όταν δυσκολευόμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόσωπο ή ένα γεγονός. Όταν μας λείπει η σωματική δύναμη. Όταν θέλουμε να κόψουμε τους δεσμούς που μας ενώνουν με ένα πρόσωπο ή μια κατάσταση. Όταν χρειαζόμαστε πνευματική προστασία.
 • Αρχάγγελος Ζοφιήλ

  Αρχάγγελος Ζοφιήλ, ο Άγγελος της Φώτισης, της Αφθονίας, της Σοφίας και της Ομορφιάς. Ο Αρχάγγελος Ζοφιήλ μας βοηθάει να κάνουμε όμορφες και θετικές σκέψεις, καθώς και να προσελκύσουμε περισσότερη αφθονία, χαρά, ισορροπία και ομορφιά στη ζωή μας.

  Ερμηνεία ονόματος: Η ομορφιά του Θεού

  Ακτίνα: Δεύτερη Ακτίνα, η Κίτρινη.

  Χρώμα: Κίτρινο, Χρυσό

  Χρώμα κεριού: Κίτρινο

  Ημέρα: Δευτέρα

  Στοιχείο: Φωτιά

  Τσάκρα: 3ο (Ηλιακό Πλέγμα)

  Κρύσταλλοι: Κιτρίνη, Ίασπις κίτρινος, Αιματίτης, Μάτι της τίγρης.

  Αιθέρια Έλαια: Περγαμόντο, χαμομήλι, κυπαρίσσι, λεμόνι, νερόλι, μαύρο πιπέρι, άρκευθο

  Βότανα: Μάραθο, φύλλα φασκόμηλου, μαντζουράνα, άνηθο

  Σωματική σύνδεση: Πάγκρεας, ηλιακό πλέγμα, συκώτι, σπλήνα, στομάχι και πεπτικό σύστημα.

  Πνευματικά δώρα: Αφθονία, σοφία, φώτιση, κατανόηση, έμπνευση, γνώση, δημιουργία, ομορφιά, πλούτο, χαρά, γέλιο και σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό.

  Παγκόσμια υπηρεσία: Αποκαλύπτει τις ατασθαλίες των κυβερνήσεων και των εταιρειών. Συμβάλλει στην καταπολέμηση της ρύπανσης και στον καθαρισμό του πλανήτη μας.

  Προστάτης & βοηθός: Προστάτης των καλλιτεχνών και των δασκάλων. Βοηθάει στην εκπαίδευση, στις σπουδές, στην επιτυχία των διαγωνισμάτων και στην απαλλαγή από εθισμούς.

  Πότε ζητάμε βοήθεια από τον Αρχάγγελο: Όταν χρειάζεται να ενισχύσουμε την ενέργεια μας και όταν το σώμα μας είναι αδύναμο. Για να προσελκύσουμε την αφθονία και την ευημερία στην ζωή μας. Μας βοηθάει να αναπτύξουμε μια νέα προσέγγιση στη ζωή επαναφέροντας τη γοητεία και την απόλαυση. Μπορεί να μας βοηθήσει επίσης στην θεραπεία της αρθρίτιδας και στην αποτοξίνωση του σώματος.
 • Αρχάγγελος Ναθαναήλ

  Αρχάγγελος Ναθαναήλ, Ο Αρχάγγελος του σκοπού της ζωής. Ο Άγγελος της φωτιάς και της κάθαρσης, της ενέργειας και της πνευματικότητας. Μας ενθαρρύνει να ακολουθήσουμε τον δρόμο της χαράς και του πάθους, της αγάπης και της αυτοίασης, της αφθονίας και της ευημερίας. Καθαρίζει το μυαλό μας από τις πολλές σκέψεις, διώχνει μακριά κάθε αμφιβολία και φόβο. Ουσιαστικά επουλώνει και θεραπεύει με Αγάπη και Φως, τις σκέψεις μας. Μετουσιώνει την εσωτερική μας φλόγα και ενέργεια στον Ανώτερο μας Εαυτό. Μπορεί να μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε για την πνευματική μας αλλαγή.

  Ερμηνεία ονόματος: ο Θεός έχει δοθεί

  Ενέργεια: Θεραπεία, δύναμη, πάθος, προστασία.

  Αρετές: Αφθονία, ευημερία, καθαρισμός σώματος και πνεύματος

  Χρώμα: Κόκκινο, πράσινο, μπλε

  Στοιχείο: Φωτιά

  Τσάκρα: Όλα

  Κρύσταλλοι: Γρανάτης, Ρουμπίνι, Καρνεόλη, Αιματόλιθος, Χαλαζίας, Σοδαλίτης, Λάπις Λαζούλι, Τυρκουάζ, Αχάτη μπλε & μαύρο, Τουρμαλίνη πράσινη & μπλε, Μαλαχίτης, Χρυσόκολλα, Αβεντουρίνη πράσινη, Χαλαζίας ροζ και Αμέθυστος.

  Αιθέρια Έλαια: Τριαντάφυλλο, κανέλα, γιασεμί, υλάνγκ-υλάνγκ και όλα τα εσπεριδοειδή. Σύμβολο: Φωτιά, Ήλιος, Αστέρια, Καρδιά

  Σωματική σύνδεση: Ο Αρχάγγελος Ναθαναήλ συνδέεται με την θεραπεία και την καλή υγεία του σώματος. Βοηθάει, επίσης στην θεραπεία νευρολογικών και εκφυλιστικών ασθενειών.

  Παγκόσμια υπηρεσία: ενθαρρύνει να συμμετέχουμε σε έναν συλλογικό σκοπό, στο σκοπό της ανθρωπότητας. Θεραπεύει και να προστατεύει τη Γη και όλες τις ζωές πάνω σε αυτή.

  Πότε ζητάμε βοήθεια από τον Αρχάγγελο: για να μας προστατέψει και να μας καθαρίσει από κάθε αρνητική ενέργεια. Να μας βοηθάει στο να διαχειριστούμε τα πάθη μας και την ενέργεια μας και να μεταλλάξουμε την πνευματική μας φωτιά σε ενεργητική δράση. Με το στοιχείο της φωτιάς και της αγάπης, μας ενδυναμώνει και μας βοηθάει να εμμένουμε εστιασμένοι στις επιθυμίες της καρδιάς μας. μας παρέχει την δύναμη και την ενέργεια να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα και τους στόχους μας. Μας βοηθάει να είμαστε γειωμένοι και με ασφάλεια πάνω στη Γη και ταυτόχρονα η ενέργεια του μας συνδέει με το Σύμπαν. Μας παρέχει σύνδεση με τις υψηλότερες ενέργειες πάνω στη Γη, καθώς και με τις αγγελικές σφαίρες και με όλες τις ανώτερες κοινότητες. Αποκαλύπτει την μοναδικότητα μας, την ταυτότητα μας, την σύνδεση μας με τον Θεό-εαυτό, την ανεξάντλητη δημιουργικότητα και τις χωρίς όρια δυνατότητες μας. Η μουσική, ο χορός, το θέατρο, η ποίηση, η λογοτεχνία, η φιλοσοφία και ο διαλογισμός είναι μονοπάτια για τον Αρχάγγελο Ναθαναήλ που αποκαλύπτουν το μεγαλείο της θείας δημιουργίας και παρέμβασης. Με την πνευματικότητα επέρχεται η απελευθέρωση, η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, η θεία αρμονία και η ουράνια γνώση. Ο Αρχάγγελος Ναθαναήλ πιστεύεται ότι χρησιμοποιεί την ενέργεια του Ήλιου και των άστρων για να θεραπεύσει τον σωματικό πόνο και ασθένειες, και βοηθάει με την ενέργεια του στην διαδικασία της κρυσταλλοθεραπείας. Επικαλεστείτε τον Αρχάγγελο Ναθαναήλ κατά την διάρκεια του διαλογισμού σας ή της θεραπείας σας, για να σας ανοίξει το τρίτο μάτι με το θείο χρυσό Φως και να σας βοηθήσει να συνδεθείτε μέσω της Αγάπης με τις Ανώτερες Δυνάμεις. Με εμπιστοσύνη και ευγνωμοσύνη, ζητήστε του, με την Αγάπη του και το Φως του να επουλώσει τις εσωτερικές σας πληγές. Σημαντικό, είναι να έχετε αποφασίσει να αφήσετε πίσω το παρελθόν και να δεχθείτε την θεότητα που υπάρχει μέσα σας. Η βοήθεια του είναι πολύτιμη για οποιαδήποτε αλλαγή θέλετε να κάνετε στην ζωή σας με σκοπό το ανώτερο καλό σας.
  Προσευχή: Αρχάγγελε Ναθαναήλ ζητώ την ευλογία σου και την καθοδήγηση σου για να δημιουργήσω εκπληκτικά πράγματα με θεία έμπνευση και αρμονία. Για να μεταμορφωθώ σε ένα λαμπερό και υπέροχο πλάσμα, και να ζήσω μία θαυμάσια & θαυμαστή ζωή.
 • Αρχάγγελος Ραφαήλ
  Αρχάγγελος Ραφαήλ, ο Θεραπευτής του σώματος, του νου, της ψυχής και του πνεύματος.

  Ερμηνεία ονόματος: Ο Θεός έχει επουλωθεί.

  Αρετές: Επούλωση και αρμονία.

  Ακτίνα: Πέμπτη Ακτίνα, η Πράσινη.

  Χρώμα: Πράσινο

  Ημέρα: Τετάρτη

  Εποχή: Άνοιξη

  Κατεύθυνση: Ανατολή

  Στοιχείο: Αέρας

  Πλανήτης:Ερμής

  Τσάκρα: 4ο (καρδιά)

  Κρύσταλλοι: Αβεντουρίνη πράσινη, Ροδόχρους Χαλαζίας, Ουνακίτης, Λαμπραδορίτης, Σμαράγδι, Πρενίτης, Αιματόλιθος, Νεφρίτης, Οπαλίτης, Αμαζονίτης.

  Έλαια: Περγαμόντο, τριαντάφυλλο, ευκάλυπτος, μέντα, σανταλόξυλο, γεράνι.

  Βότανα: Βαλεριάνα, μαϊντανός

  Αριθμός: το 8

  Σύμβολο: το κηρύκειο, ένα φιαλίδιο με βάλσαμο και ένα βέλος.

  Σωματική σύνδεση: Πονοκέφαλο, ημικρανίες, προβλήματα χώνεψης, καρδιά και πνεύμονες. Ηρεμεί και χαλαρώνει, ενθαρρύνει την προσωπική ανάπτυξη, εξισορροπεί την σωματική και ψυχική ενέργεια.

  Πνευματικά δώρα: Ολότητα, θεραπεία, επούλωση, αφθονία, ενόραση και έμπνευση της αλήθειας.

  Παγκόσμια υπηρεσία: Αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των εθνών. Επούλωση των τραυματιών στα πεδία μάχης. Έμπνευση για νέες θεραπείες ασθενειών.

  Προστάτης & βοηθός: των μαθηματικών, των θετικών επιστημών, του εμπορίου. Εμπνέει τους μουσικούς και τους θεραπευτές της παραδοσιακής και εναλλακτικής ιατρικής.

  Πότε ζητάμε βοήθεια από τον Αρχάγγελο: όταν είμαστε άρρωστοι και χρειαζόμαστε θεραπεία. Μπορούμε επίσης να ζητήσουμε από τον Αρχάγγελο Ραφαήλ να θεραπεύσει κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο που είναι άρρωστο. Για θετικά αποτελέσματα σε εξετάσεις. Για έμπνευση νέων ιδεών και γνώσεων.
 • Αρχάγγελος Γαβριήλ

  Αρχάγγελος Γαβριήλ, ο Αγγελιοφόρος. Ο Άγγελος της επικοινωνίας, μας προσφέρει την πολύτιμη του βοήθεια ακολουθώντας μας στο μονοπάτι της ζωής μας. Μας υπενθυμίζει ότι είναι πάντα δίπλα μας, παρόν για να μας καθοδηγήσει.

  Ερμηνεία ονόματος: Ο Θεός είναι η δύναμη μου

  Αρετές: Ευαισθησία, μητρότητα

  Ακτίνα: Τέταρτη Ακτίνα, η Άσπρη.

  Χρώμα: Άσπρο, πορτοκαλί.

  Χρώμα κεριού: Άσπρο και ασημί.

  Ημέρα: Δευτέρα

  Εποχή: Χειμώνας

  Κατεύθυνση: Δύση

  Στοιχείο: Νερό

  Πλανήτης: Σελήνη

  Τσάκρα: 2ο (Ιερό οστούν)

  Κρύσταλλοι: Ασβεστίτης πορτοκαλί, Καρνεόλη, Φεγγαρόπετρα, Μαργαριτάρια, Φθορίτης, Κοράλλι, Ίασπις.

  Έλαια: Γιασεμί, σανταλόξυλο, τριαντάφυλλο, ύσσωπος.

  Αριθμός: το 9

  Σύμβολο: Κρίνος

  Σωματική σύνδεση: Κοιλιά, πλάτη χαμηλά, νεφρά, προστάτη, έντερο, βρογχίτιδα και άσθμα, επινεφρίδια, ορμόνες και γονιμότητα.

  Πνευματικά δώρα: Κάθαρση, καθοδήγηση για τη δημιουργία πνευματικής ζωής, αποκάλυψη και εκπλήρωση του σχεδίου και του σκοπού της ζωής σας, ευτυχία και χαρά.

  Παγκόσμια υπηρεσία: ο Αρχάγγελος Γαβριήλ μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση ειρηνευτικών επιχειρήσεων, στην εθελοντική διανομή τροφίμων και στη δωρεάν ιατρική βοήθεια, καθώς και στη συνδρομή βοήθειας προς τα θύματα φυσικών καταστροφών.

  Πότε ζητάμε βοήθεια από τον Αρχάγγελο: Για να ξεπεράσουμε φόβο και αμφιβολίες. Όταν έχουμε απομακρυνθεί από το σκοπό της ζωής μας. Όταν έχουμε πρόβλημα επικοινωνίας με τους ανθρώπους. Πριν το ξεκίνημα μιας νέας δουλειάς-καριέρας. Όταν χρειαζόμαστε βοήθεια για να κατανοήσουμε αγγελικά μηνύματα. Επίσης μπορεί να βοηθήσει σε προβλήματα υγείας των οργάνων που αναφέρονται παραπάνω.
 • Αρχάγγελος Καμουήλ

  Αρχάγγελος Καμουήλ, ο Άγγελος της άνευ όρων αγάπης, της πίστης και της λατρείας. Ο Αρχάγγελος Καμουήλ με το εκπληκτικό ροζ του φως, είναι ο Άγγελος που σας βοηθάει να ανακαλύψετε, να δυναμώσετε και να εκδηλώσετε την φλόγα αγάπης που έχετε μέσα σας. Αν κάποια στιγμή έχετε νιώσει  ένα φτερούγισμα στο στομάχι σας, πιστεύετε ότι εκείνη τη στιγμή βρίσκεται δίπλα σας ο Αρχάγγελος Καμουήλ.

  Ερμηνεία ονόματος: Αυτός που βλέπει τον Θεό, Αυτός που αναζητά τον Θεό.

  Αρετές: Αγνή αγάπη και συγχώρεση.

  Ακτίνα: Τρίτη Ακτίνα, η ροζ.

  Χρώμα: Ροζ

  Χρώμα κεριού: Ροζ και Κίτρινο

  Ημέρα: Τρίτη

  Πλανήτης: Άρης

  Τσάκρα: 4ο (καρδιά)

  Κρύσταλλοι: Ροδόχρους Χαλαζίας, Ουνακίτης, Ροδονίτης, Ροδοχρωσίτης, Σμαράγδι, Νεφρίτης, Ρουμπίνι, Γρανάτης, Οπάλιο, Τουρμαλίνη καρπουζί.

  Έλαια: Τριαντάφυλλο, λεβάντα, περγαμόντο, νερόλι, γεράνι.

  Βότανα: Χαμομήλι, ρίζα αγγελικής και φασκόμηλο.

  Σωματική σύνδεση: Ώμοι, καρδιά, πνεύμονες, χέρια και δέρμα.

  Πνευματικά δώρα: Αγάπη, συμπόνια, έλεος, δημιουργικότητα, συγχώρεση. Βοηθάει στη χαμηλή αυτό-εκτίμηση και αυτοπεποίθηση, καθώς και στο άνοιγμα του τσάκρα της καρδιάς.

  Παγκόσμια υπηρεσία: Επίλυση των εθνικών και φυλετικών προβλημάτων και εντάσεων.

  Προστάτης & βοηθός: Προσφέρει προστασία από τις κακόβουλες προθέσεις, τη συκοφαντία και τις παρανοήσεις. Βοηθάει στις νέες φιλίες και σχέσεις, και στην συνύπαρξή μας με άλλους ανθρώπους. Προσφέρει ειρήνη, ηρεμία, ανακούφιση και θεϊκή αγάπη. Μας προσφέρει τη βοήθεια του για να βρούμε δουλειά καθώς και για να βρούμε κάποιο αντικείμενο που έχουμε χάσει.

  Πότε ζητάμε βοήθεια από τον Αρχάγγελο: όταν θέλουμε να θεραπεύσουμε και να επουλώσουμε την καρδιά μας από τον πόνο, τον φόβο, την απώλεια και την αρνητικότητα. Όταν θέλουμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας. Όταν θέλουμε να απελευθερωθούμε από φόβους που κρατούν χαμηλά την αυτοπεποίθησή μας. Μπορεί να μας βοηθήσει να αγαπήσουμε μέρη του σώματός μας που τα έχουμε απορρίψει ή που τα έχουμε κρίνει ως απωθητικά. Επίσης μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθεια του Αρχάγγελου Καμουήλ όταν νιώθουμε σωματική ένταση ή υποφέρουμε από κάποια ψυχοσωματική ασθένεια. Ο Αρχάγγελος Καμουήλ βρίσκεται πάντα δίπλα μας, αρκεί να του ζητήσουμε τη βοήθεια του, ή ακόμα καλύτερα αρκεί να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να δεχθεί τη βοήθεια του.
 • Αρχάγγελος Ουριήλ

  Αρχάγγελος Ουριήλ, ο άγγελος της μεταμόρφωσης. Μετουσιώνει κάθε χαμηλή δόνηση σε υψηλή. Φέρνει ένα μεγάλο δώρο στην ανθρωπότητα, την άνευ όρων αγάπη.

  Ερμηνεία ονόματος: το Φως του Θεού.

  Αρετές: Ειρήνη, σταθερότητα, έμπνευση, ηρεμία, συνεργασία, σαφής σκέψη.

  Ακτίνα: 6η, Πορφυρή-Χρυσή Ακτίνα

  Χρώμα: Μωβ, χρυσό, ασημί.

  Ημέρα: Σάββατο

  Εποχή: Καλοκαίρι

  Κατεύθυνση: Βορράς

  Στοιχείο: Γη

  Πλανήτης: Ουρανός

  Ουράνιος τίτλος: Ο Μάγος

  Τσάκρα: 3ο (Ηλιακό Πλέγμα)

  Κρύσταλλοι: Χαλαζίας, Κιτρίνη, Μάτι της Τίγρης, Ρουμπίνι, Ίασπις, Ηλιόλιθος, Αιματίτης, Ασβεστίτης, Αμέθυστος, Αμετρίνη, Φθορίτης μοβ.

  Έλαια: Γιασεμί, περγαμόντο, λεμόνι, φασκόμηλο, άρκευθος, υλάνγκ-υλάνγκ.

  Βότανα: Χαμομήλι, άνηθος, μάραθος.

  Σύμβολο: Φως, κεραυνός, τρίγωνο.

  Σκέψη εστίασης: Ανιδιοτελή πνευματική αφοσίωση στους άλλους.

  Σωματική σύνδεση: Μύες, πόδια, γόνατα, γοφοί, αίμα, κυκλοφορικό και πεπτικό σύστημα.

  Πνευματικά δώρα: Εσωτερική ειρήνη, ελπίδα, απελευθέρωση φόβων, ηρεμία του πνεύματος.

  Παγκόσμια υπηρεσία: Βοηθάει στον τερματισμό των πολέμων, φέρνοντας την ειρήνη. Προωθεί την αδελφοσύνη και την κατανόηση. Υπερασπίζεται το δίκαιο και φανερώνει την αλήθεια και την δικαιοσύνη στις δικαστικές αίθουσες.

  Προστάτης & βοηθός: Βοηθάει στην ειρηνική επίλυση των προβλημάτων των προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών σχέσεων. Μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός αρμονικού περιβάλλοντος για την προώθηση της δημιουργικότητα, της ανάπτυξης και της έμπνευσης. Είναι ο προστάτης των νοσοκόμων και των γιατρών, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των συμβούλων, των δασκάλων και των δικαστών, των δημοσίων υπαλλήλων και γενικώς όλων αυτών που υπηρετούν τους άλλους.

  Πότε ζητάμε βοήθεια από τον Αρχάγγελο: Αν έχουμε διαταραχές στον ύπνο ή αισθανόμαστε ένταση και άγχος. Μπορείτε να τον επικαλεστείτε για να σας βοηθήσει να αποδεσμευτείτε από φόβους, ανησυχίες και αναποφασιστικότητα. Καλέστε τον Αρχάγγελο Ουριήλ όταν θέλετε να αλλάξετε κάποια πτυχή της ζωής σας και σας λείπει η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Ο Αρχάγγελος Ουριήλ πιστεύεται ότι έχει τη δύναμη και την ικανότητα να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε την πραγματικότητα που επιθυμούμε. Συνδέεται με τους Συμπαντικούς Νόμους και ιδιαίτερα με τον νόμο της έλξης.
 • Αρχάγγελος Ζακχιήλ

  Αρχάγγελος Ζακχιήλ, ο Άγγελος του Ελέους, της Συγχώρεσης και της Συμπόνιας. Μας βοηθάει στην αναζήτηση της ελευθερίας μέσω της συγχώρεσης και της προσευχής.

  Ερμηνεία ονόματος: Η δικαιοσύνη του Θεού.

  Αρετές: Γενναιοδωρία και συγχώρεση.

  Ακτίνα: Η Έβδομη Ακτίνα, η Ιόχρους-Μωβ.

  Χρώμα: Βιολετί, μωβ.

  Ημέρα: Πέμπτη

  Στοιχείο: Φωτιά

  Πλανήτης: Δίας

  Τσάκρα: 7° (κορώνα)

  Ουράνιος τίτλος: Ο βασιλιάς των Θεών.

  Κρύσταλλοι: Αμέθυστος, Φθορίτης, Λάπις, Χαλαζίας, Χαλαζίας Καπνώδης, Ζαφείρι.

  Έλαια: Ξύλο κέδρου, λεβάντα, λιβάνι, νερόλι, ξύλο τριαντάφυλλου.

  Βότανα: Φασκόμηλο, ginseng, άρνικα, βάλσαμο λεμονιού.

  Αριθμός: το 4

  Σύμβολο: Μανδύας, σκήπτρο.

  Σωματική σύνδεση: Εγκέφαλος, κρανίο, στέμμα, επίφυση. Βοηθάει να βελτιωθεί και να ενισχυθεί η σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Καταπραΰνει ερεθισμούς, ενισχύει την ίαση οιδημάτων, ανακουφίζει από τον πόνο και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.

  Πνευματικά δώρα: ελευθερία ψυχής, ευτυχία, χαρά, συγχώρεση, δικαιοσύνη, έλεος, απαλλαγή από τις οδυνηρές μνήμες και τις αρνητικές πτυχές.

  Παγκόσμια υπηρεσία: Έμπνευση για τη δημιουργική διαπραγμάτευση και σύνταξη νομοθετικών, φορολογικών και οικονομικών νόμων καθώς και εμπορικών και ειρηνευτικών συμφωνιών. Βοηθάει επίσης να ξεχαστούν οι διαμάχες μεταξύ των εθνών και να βελτιωθούν οι μεταξύ τους σχέσεις με σύμμαχο την δικαιοσύνη.

  Προστάτης & βοηθός: Προστάτης των μηχανικών, αρχιτεκτόνων, ηθοποιών, καλλιτεχνών, διπλωματών και εμπνευστής των επιστημόνων.

  Πότε ζητάμε βοήθεια από τον Αρχάγγελο: Όταν νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα για τον εαυτό μας ή για τους άλλους και πρέπει να συγχωρήσουμε. Ο Αρχάγγελος Ζακχιήλ μπορεί να μας βοηθήσει να εμπνευστούμε νέες ιδέες και αντιλήψεις, απαλλάσσοντας μας από τον φόβο και τα καρμικά μπλοκαρίσματα. Η επίκληση στον Αρχάγγελο Ζακχιήλ μπορεί να εξαγνίσει από την αύρα μας κάθε αρνητική ενέργεια και κατάλοιπα του παρελθόντος.
 • Αρχάγγελος Κασσιήλ

  Αρχάγγελος Κασσιήλ, ο Αρχάγγελος της ειρήνης, της αρμονίας, της εγκράτειας, της εσωτερικής δύναμης και του πεπρωμένου. Επίσης είναι ο προστάτης των ηλικιωμένων.

  Ερμηνεία ονόματος: “ταχύτητα του Θεού”

  Αρετές: Αποδοχή και σοφία

  Χρώμα: Μαύρο, χάλκινο, μοβ, ασημί-άσπρο

  Χρώμα κεριού: Μαύρο, καφέ ή γκρι

  Ημέρα: Σάββατο

  Κατεύθυνση: Βορράς

  Στοιχείο: Γη

  Πλανήτης: Κρόνος

  Ουράνιος τίτλος: Πατέρας του Χρόνου

  Αριθμός δόνησης: 3

  Τσάκρα: Εξισορροπεί όλα τα τσάκρα

  Κρύσταλλοι: Γρανάτης, Μαύρος Αχάτης, Κοράλλι, Οψιδιανός, Όνυχα Μαύρο, Μαγνήτης, Χαουλίτη Λευκό, Ίασπι picture, Ζαφείρι.

  Έλαια: Φασκόμηλο, μαντζουράνα, κυπαρίσσι, γεράνι, μύρο, κανέλα, πατσουλί

  Βότανα: Κόκκινη ρίζα, κισσός, κάνναβη, στρύχνος

  Σύμβολο: Το περιστέρι

  Σκέψη εστίασης: Περιορισμοί, όρια, χρόνος και θάνατος

  Σωματική σύνδεση: Πόδια και απεκκριτικό σύστημα

  Πνευματικά δώρα: Ηθική, υπευθυνότητα, πειθαρχία, ενδυνάμωση, μαγικές γνώσεις, ιερή σοφία, καρμικά χρέη, μακροζωία.

  Προστάτης & βοηθός: προστατεύει από δηλητηριάσεις και συνομωσίες. Βοηθάει αλλά και δεσμεύει με υπευθυνότητα και ηθική τους επιχειρηματίες, τους γεωργούς, τους οικοδόμους, τους τραπεζικούς. Προστατεύει τους αρχαιολογικούς χώρους.

  Πότε ζητάμε βοήθεια από τον Αρχάγγελο: Όταν η ζωή μας είναι εκτός ισορροπίας γεμάτη πίεση και άγχος και πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές για να επαναφέρουμε την αρμονία και την εσωτερική γαλήνη στη ζωή μας. Επικαλούμαστε τον Αρχάγγελο Κασσιήλ όταν χρειαζόμαστε εσωτερική δύναμη, γείωση και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης μας. Επίσης όταν επιθυμούμε επαγγελματική πρόοδο και επιτυχία.
 • Αρχάγγελος Μέτατρον

  Αρχάγγελος Μέτατρον, ο Υποστηρικτής της ανθρωπότητας.

  Ερμηνεία ονόματος: Αν και η έννοια του ονόματος είναι ακόμη υπό συζήτηση, πιστεύεται ότι το όνομα του Αρχάγγελου Μέτατρον έχει σχέση με τον θρόνο του Θεού, από την ελληνική ρίζα της λέξης, Πέραν της Μήτρας (Beyond Matrix) Μέσω της Γεωμετρίας μας αποκαλύπτει τη σχέση μας με τη ζωή. Μας βοηθάει στο ταξίδι μας προς τον ανώτερο μας εαυτό και ολοκληρώνει την ενότητα.

  Αρετές: Καθολική αντίληψη, πνευματική γνώση.

  Χρώμα: Άσπρο, χρυσό, χάλκινο.

  Χρώμα Κεριού: Λευκό.

  Ημέρα: Όλες οι ημέρες.

  Κατεύθυνση: Βορρά.

  Στοιχείο: Όλα τα στοιχεία.

  Πλανήτης: Γη.

  Τσάκρα: 7ο (κορώνα) και 4ο (καρδιά)

  Κρύσταλλοι: Κυρίως ο Χαλαζίας και η τουρμαλίνη(όλα τα χρώματα και η καρπουζιού). Άλλοι ενεργειακοί κρύσταλλοι που βοηθούν στην προστασία, καθοδήγηση και επικοινωνία με τον Αρχάγγελο Μέταρον είναι: Αχάτης moss,  Αβεντουρίνη πράσινη, Αμαζονίτης, Περίδοτο, Ροδονίτης, Λαρβικίτης, Σιδηροπυρίτης, Ίασπις picture, Οψιδιανός snowflake, Φθορίτης, Χαουλίτης λευκός και Χρυσόλιθος.

  Έλαια & Βότανα: Έλατο, κυπαρίσσι, μέντα, μαστίχα, φασκόμηλο, σταφύλι, λιβάνι, μύρο.

  Αριθμός: το 1

  Σύμβολο: το Metatron , το Δέντρο της ζωής, το σπιράλ.

  Ουράνιος Τίτλος: Πρεσβευτής του Θεού.

  Σωματική σύνδεση: Σπονδυλική στήλη, σκελετικά προβλήματα, νεύρωση, αϋπνία και άγχος.

  Πότε ζητάμε βοήθεια από τον Αρχάγγελο: Όταν νιώθουμε ότι έχουμε χάσει τη σύνδεση με το θείο. Όταν χρειαζόμαστε βοήθεια που έχει σχέση με την οργάνωση, την αρχειοθέτηση και τη δράση. Για να μας βοηθήσει να καθαρίσει τα ενεργειακά μας κανάλια. Μπορούμε να οραματιστούμε τον Αρχάγγελο Μέτατρον και να του ζητήσουμε να μας αποκαλύψει τον σκοπό της ζωής μας, καθώς και να του ζητήσουμε να μας βοηθήσει στην κατανόηση και στην επίλυση προσωπικών θεμάτων.