Καρκίνος

Καρκίνος

Καρκίνος

Στοιχείο: Νερό

Πλανήτης: Σελήνη

Χρώμα: Πορτοκαλί, κίτρινο, καθώς και λευκό και όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου.

Ημέρα: Δευτέρα

Εποχή: Καλοκαίρι

Αριθμοί δόνησης: 2, 7

Σώμα: Στήθος, στομάχι και πεπτικό σύστημα.

Χαρακτηριστικά: Φιλειρηνικός και συναισθηματικός

Κρύσταλλοι: Φεγγαρόπε&ta...

Καρκίνος

Στοιχείο: Νερό

Πλανήτης: Σελήνη

Χρώμα: Πορτοκαλί, κίτρινο, καθώς και λευκό και όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου.

Ημέρα: Δευτέρα

Εποχή: Καλοκαίρι

Αριθμοί δόνησης: 2, 7

Σώμα: Στήθος, στομάχι και πεπτικό σύστημα.

Χαρακτηριστικά: Φιλειρηνικός και συναισθηματικός

Κρύσταλλοι: Φεγγαρόπετρα, Σεληνίτης, Οπαλίτης, Οπάλιο, Ασβεστίτης πορτοκαλί, Καρνεόλη, Ρουμπίνι, Χαλκηδόνιος μπλε, Αχάτης μπλε, Ίασπις κόκκινος, Χαλαζίας ροζ, Ουνακίτης, Ροδονίτης, Χαουλίτης λευκός, Σοδαλίτης, Λαμπραδορίτης, Μαλαχίτης και Σμαράγδι.

Αιθέρια Έλαια: Χαμομήλι, τριαντάφυλλο, κυπαρίσσι, μέντα, μελισσόχορτο, γεράνι, Ylang-Ylang, λεμόνι.

Ο Καρκίνος είναι ευαίσθητος και συναισθηματικός, ντροπαλός και κυκλοθυμικός, φιλόξενος και στοργικός, ιδιότροπος αλλά και με κατανόηση. Οι γεννημένοι στο ζώδιο του καρκίνου έχουν έντονη τη θηλυκή ενέργεια. Ρήμα που τον αντιπροσωπεύει: “Αισθάνομαι”. Αγαπάει πολύ την οικογένεια και επιζητεί την ασφάλεια μέσα στο σπίτι του.

Κυβερνάται από τη Σελήνη και ως εκ τούτου είναι σε αρμονία με τις σεληνιακές παλίρροιες. Η επίδραση της Σελήνης είναι διαφορετική για τον κάθε Καρκίνο, για αυτό πρέπει ο Καρκίνος να κρατήσει το δικό του σεληνιακό ημερολόγιο για να μπορέσει κατανοήσει τις επιρροές της Σελήνης πάνω του και να τις χρησιμοποιήσει προς όφελός του. Η Φεγγαρόπετρα και ο Σεληνίτης είναι οι κρύσταλλοι που μπορούν να δουλέψουν μαζί τους για να απορροφούν γρηγορότερα τις ενέργειες της Σελήνης καθώς και για να συνδέονται μαζί της.

Είναι υπερήφανος για την εμφάνιση του και για το σπίτι του. Οι παραδόσεις είναι πολύ σημαντικές για αυτόν και στο σπίτι του θα βρείτε πολλές οικογενειακές φωτογραφίες και αναμνηστικά από το παρελθόν του. Το μεγαλύτερο του προσόν είναι η επιμονή που ταυτόχρονα όμως είναι και η μεγαλύτερη του αδυναμία, μιας και επιμένει να ζει στο παρελθόν και όχι στο παρόν. Τα έλαια που θα βοηθήσουν τον Καρκίνο να αφήσει πίσω το παρελθόν του είναι το κυπαρίσσι, το τριαντάφυλλο, το αγιόκλημα και το πατσουλί. Οι ενεργειακές πέτρες που θα του ενισχύσουν τη γείωση και τη χαρά στο παρόν είναι η Καρνεόλη, το Ρουμπίνι, ο Ίασπις και ο Οπαλίτης.

Ο Καρκίνος ανήκει στα ζώδια του νερού και αυτό σε συνδυασμό με τη Σελήνη τον κάνουν υπερευαίσθητο, συναισθηματικό και λίγο ιδιότροπο. Του αρέσει να μπορεί να εκφράζει τα συναισθήματα του, να μπορεί να δείχνει τι αισθάνεται, να κλαίει και να γελάει. Ο Αχάτης μπλε και ο Σοδαλίτης θα τον βοηθήσουν να εκφράσει τα συναισθήματα του χωρίς υπερβολή και αντίδραση. Οι γεννημένοι στο ζώδιο του καρκίνου όταν επιθυμούν κάτι δεν ακούν κανέναν. Εστιάζουν στο θέλω τους με πείσμα. Ενεργειακοί κρύσταλλοι που μπορούν τους ενεργοποιήσουν την ευελιξία τους στα εξωτερικά ερεθίσματα και ιδέες, είναι το Ρουμπίνι, ο Χαλαζίας ροζ, ο Ουνακίτης και ο Ροδονίτης.

Ο Καρκίνος είναι συμπονετικός και ευγενής, προστατευτικός και φιλειρηνικός. Γεμάτος αγάπη, στοργή και φροντίδα που θέλει να τα μοιραστεί και απλόχερα να τα χαρίσει. Υπό απειλή, όμως ο Καρκίνος θα κλειστεί στο “καβούκι” του, θα κλειστεί μέσα στο σπίτι του-στο καταφύγιο του και θα δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα γαλήνης και ηρεμίας για όλα τα μέλη της οικογένειας του. Τα αιθέρια έλαια που δημιουργούν ατμόσφαιρα ηρεμίας και ειρήνης είναι το γεράνι, η λεβάντα, το ylang-ylang και το σανταλόξυλο. Ιδανικοί κρύσταλλοι για γαλήνη και ασφάλεια είναι ο Χαουλίτης λευκός, ο Χαλαζίας χιονιού, ο Σοδαλίτης, ο Αχάτης μπλε, ο Οψιδιανός χιονιού και ο Λαμπραδορίτης.

Ο Καρκίνος είναι το αστρολογικό σύμβολο της μητρότητας, με αποτέλεσμα σε όλες του τις σχέσεις να συμπεριφέρεται ως μητέρα και να δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης. Έλαια που θα βοηθήσουν τον Καρκίνο να είναι πιο ανεξάρτητος και να δημιουργεί υγιείς σχέσεις είναι το τριαντάφυλλο, το γεράνι, το φασκόμηλο, το γιασεμί και το λεμόνι. Κρύσταλλοι που θα ενισχύσουν τον αυτοσεβασμό και τη διάθεση του για ανεξαρτησία είναι ο Χαλαζίας ροζ, η Φεγγαρόπετρα, το Ρουμπίνι, ο Ίασπις κόκκινος, ο Ουνακίτης και η Καρνεόλη. Επίσης χρησιμοποιώντας τους παραπάνω κρυστάλλους θα μπορέσει να εκδηλώσει αλλά και νιώσει την αγάπη από τα άτομα της οικογένειας του.

Συχνά ο Καρκίνος υποφέρει από στομαχόπονους και πεπτικές διαταραχές. Τα αιθέρια έλαια που βοηθούν στην πέψη είναι η μέντα, το περγαμόντο, ο μάραθος, το δεντρολίβανο, η μαντζουράνα, το χαμομήλι, το θυμάρι, ο άνηθος και το λεμόνι. Κρύσταλλοι που μπορεί να χρησιμοποιήσει είναι η Καρνεόλη , Ίασπις κόκκινος, Αχάτη μπλε, Σοδαλίτη και Χρυσόπρασο. Μπορεί επίσης να τον βοηθήσει το Μάτι της Τίγρης τοποθετημένο στο τρίτο του τσάκρα.

Του αρέσει το καλό φαγητό και ασχολείται πολλές ώρες δημιουργώντας γαστρονομικές απολαύσεις. Για αυτό και ένα από τα επαγγέλματα που του ταιριάζουν είναι σεφ. Επίσης μπορεί να εργαστεί ως νοσηλευτής, παιδαγωγός, δάσκαλος, μαία, βιβλιοθηκάριος, αρχαιολόγος και ιστορικός.

Οικονομικά ο Καρκίνος είναι μόνιμα ανασφαλής, για αυτό και κάνει πάντα οικονομία και αποταμιεύει χρήματα για να εξασφαλίσει άνεση στο μέλλον του. Τα αιθέρια έλαια που θα τον χαλαρώσουν από το φόβο του για το μέλλον είναι το φασκόμηλο, το τριαντάφυλλο, η λεβάντα, το γεράνι, το γιασεμί και το κυπαρίσσι. Κρύσταλλοι που προσελκύουν την ευημερία και την επαγγελματική επιτυχία είναι η Καρνεόλη, το Ρουμπίνι, η Φεγγαρόπετρα και το Σμαράγδι.

Τα χρώματα που ταιριάζουν στους γεννημένους στο ζώδιο του καρκίνου, είτε για χρωματοθεραπεία είτε για Feng-shui, είναι τα εξής:

Πορτοκαλί και κίτρινο για χαρά και ζωτικότητα.

Κόκκινο για γείωση και σύνδεση με το παρόν.

Λευκό για σύνδεση με τη Σελήνη καθώς και με τις Ανώτερες Δυνάμεις.

Μπλε για ασφάλεια και υγιή επικοινωνία.

Περισσότερα

Καρκίνος 

Υποκατηγορίες

  • Κρύσταλλοι & Φυλαχτά...

    Ενεργειακοί κρύσταλλοι, άγγελοι προστασίας, χειροποίητα γούρια, δώρα και φυλαχτά έλξης ιδανικά για τους γεννημένους στο ζώδιο του Καρκίνου.

  • Κοσμήματα για Καρκίνο

    Μενταγιόν, κρεμαστά φυλαχτά, σκουλαρίκια, βραχιόλια, περιδέραια & δαχτυλίδια με ενεργειακούς λίθους, θεραπευτικούς κρυστάλλους και πέτρες. Ενεργειακά κοσμήματα για άνδρες και γυναίκες γεννημένους στο ζώδιο του Καρκίνου.