Υδροχόος

Υδροχόος

Υδροχόος

Στοιχείο: Αέρας

Πλανήτης: Ουρανός & Κρόνος

Χρώμα: Ιόχρους (βιολετί), Μοβ & Μπλε(ανοιχτό)

Ημέρα:Σάββατο

Εποχή: Χειμώνας

Τυχεροί Αριθμοί: 2 & 3

Σώμα: Αστράγαλοι, αρθρώσεις και Κυκλοφορικό σύστημα.

Χαρακτηριστικά: Ακεραιότητα & καινοτομία

Κρύσταλλοι:Αμέθυ&...

Υδροχόος

Στοιχείο: Αέρας

Πλανήτης: Ουρανός & Κρόνος

Χρώμα: Ιόχρους (βιολετί), Μοβ & Μπλε(ανοιχτό)

Ημέρα:Σάββατο

Εποχή: Χειμώνας

Τυχεροί Αριθμοί: 2 & 3

Σώμα: Αστράγαλοι, αρθρώσεις και Κυκλοφορικό σύστημα.

Χαρακτηριστικά: Ακεραιότητα & καινοτομία

Κρύσταλλοι:Αμέθυστος, Γρανάτης, Άκουαμαρίνα, Χαλαζίας, Ζαφείρι, Οψιδιανός μαύρος, Μάτι Τίγρης κόκκινο, Μάτι Τίγρης μπλε, Αχάτης μπλε, Αχάτης μαύρος, Απατίτης, Φθορίτης, Ίασπις κόκκινος, Αιματίτης, Λαμπραδορίτης, Σιδηροπυρίτης, Τυρκουάζ, Τοπάζι μπλε.

Αιθέρια Έλαια: Λεβάντα, Λιβάνι, Πορτοκάλι, Υλάνγκ-Υλάνγκ, Νερολί, Κυπαρίσσι, Γεράνι, Κανέλα.

Υδροχόος

Εκκεντρικός, αλτρουιστής, φιλικός, ισόνομος, ορθολογιστής, ανθρωπιστής, ανεξάρτητος, καινοτόμος, επαναστάτης και πνευματώδης. Ο Υδροχόος έχει κυβερνήτες τον Ουρανό και τον Κρόνο. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της εξέγερσης, της αιφνίδιας αλλαγής, της διακοπής και συχνά της καταστροφής. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της ευθύνης, της πειθαρχίας και του περιορισμού. Αυτός ο συνδυασμός δίνει στους Υδροχόους ανεξαρτησία και προοδευτικότητα στις αλλαγές, χωρίς να εμπλακούν συναισθηματικά σε αυτές τις καταστάσεις. Επίσης οι Υδροχόοι είναι ανάμεσα στον Αιγόκερω (γη) και τους Ιχθείς (νερό). Ανάμεσα δηλαδή στην πειθαρχία, οργάνωση και τον ορθολογισμό και στην πνευματικότητα, φαντασία και στην πολυπλοκότητα. Η λογική και η νοημοσύνη επικρατεί τις περισσότερες φορές τους Υδροχόους, και ως γνήσιο ζώδιο του αέρα τους χαρακτηρίζει η επιμονή και ένα γρήγορο μυαλό.

Έχουν ανθρωπιστικό πνεύμα, κοινωνική συνείδηση, και είναι υπερβολικά φιλόζωοι. Κάνουν πιστούς και γενναιόδωρους φίλους. Οι ίδιοι δύσκολα ανοίγονται και σπάνια κάνουν προσωπικές εξομολογήσεις. Αν και φαίνεται ότι κρατάνε απόσταση από τους άλλους, στην πραγματικότητα είναι ντροπαλοί και χωρίς αυτοπεποίθηση. Δύσκολα δέχονται πειράγματα και παρατηρήσεις από ανθρώπους που δεν έχουν στενή σχέση. Ο φιλικός και πνευματώδης χαρακτήρας, τους βοηθάει να γίνουν αμέσως μέλη μιας ομάδας και θα αποκτήσουν οικειότητα με έξυπνο και πρωτότυπο τρόπο. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία είναι πολύ σημαντικό για τους Υδροχόους. Φεύγουν αμέσως από μια σχέση ή από μια παρέα όταν νιώσουν δέσμευση και κανόνες. Τα αιθέρια έλαια που μπορούν να τους βοηθήσουν να απαλλαγούν από το φόβο της οικειότητας και τη συστολή τους είναι το τριαντάφυλλο, το νερολί, το ylang ylang, η λεβάντα και το λιβάνι.

Ο μπλε Αχάτης, το Ζαφείρι, το Τυρκουάζ και το Μάτι Τίγρης μπλε είναι οι ενεργειακές πέτρες που θα τους βοηθήσουν να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να επικοινωνήσουν με σαφήνεια και ειρήνη τα πιστεύω τους.

Οι κρύσταλλοι που μπορούν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και να έχουν περισσότερο θάρρος είναι ο Ίασπις κόκκινος, ο Γρανάτης, ο Αχάτης μαύρος και ο Αιματίτης.

Τα αιθέρια έλαια που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους είναι το περγαμόντο, το τριαντάφυλλο, το πορτοκάλι, η λεβάντα, το κυπαρίσσι, το δεντρολίβανο, το λιβάνι και το ξύλο κέδρου.

Ο Αμέθυστος, το Τυρκουάζ, ο Οψιδιανός μαύρος και το Μάτι Τίγρης κόκκινο είναι ιδανικοί κρύσταλλοι για να απαλλαγούν από φόβους και θυμό.

Οι Υδροχόοι είναι οραματιστές. Μπορούν να περάσουν ώρες να σκέφτονται πως να κάνουν καλύτερο τον κόσμο. Αιθέρια έλαια που βοηθούν το ευρηματικό τους πνεύμα είναι η αγγελική, το λιβάνι, το νερολί, το τριαντάφυλλο, το γιασεμί, το περγαμόντο, το χαμομήλι, το κυπαρίσσι, το Vetiver και το μελισσόχορτο. Ο Χαλαζίας, ο Αμέθυστος, ο Φθορίτης, ο Αιματίτης, ο Αμαζονίτης, ο Γρανάτης και το Ζαφείρι είναι οι καταλληλότεροι κρύσταλλοι για να ενισχύσουν το έργο τους, τα πιστεύω τους, καθώς και για να υποστηρίξουν το ελεύθερο πνεύμα τους.

Για τους Υδροχόους το όραμα ενός καλύτερου κόσμου είναι μια συλλογική προσπάθεια. Αυτές οι προοδευτικές ψυχές σπεύδουν να εντάξουν και άλλους στο όραμα τους. Έχουν και απαιτούν την ίση μεταχείριση όλων. Οι Υδροχόοι προχωρούν ακάθεκτοι μέσα από τα ένστικτά τους και με τον δικό τους ρυθμό. Πιστεύουν μόνο ότι αποδεικνύεται λογικά και αντικειμενικά. Μερικές φορές είναι τόσο πεισματάρηδες στις ιδέες τους και για τι πρέπει να γίνει, που μπορεί αυτό να αποξενώσει τους φίλους τους, γιατί θεωρούν αγενής την συμπεριφορά τους. Αιθέρια έλαια που μαλακώνουν το πείσμα τους είναι το λεμόνι, η μέντα, το τριαντάφυλλο, το χαμομήλι, η μαντζουράνα, η λεβάντα, το μανταρίνι, το ylang ylang και το φασκόμηλο. Οι κρύσταλλοι που μπορούν να συνδυαστούν είναι ο Αμέθυστος, ο Ίασπις κόκκινος, ο μαύρος Οψιδιανός, ο Αχάτης μπλε, ο Αμαζονίτης και ο Λαμπραδορίτης.

Όταν οι Υδροχόοι αποφασίσουν να δεσμευτούν και να δημιουργήσουν οικογένεια είναι πιστοί, αφοσιωμένοι και καλοί γονείς. Κρύσταλλοι που ενισχύουν την συζυγική πίστη, την αφοσίωση και τον έρωτα είναι ο Γρανάτης, ο Φθορίτης, το Ζαφείρι, ο κόκκινος Ίασπις και το κόκκινο Μάτι Τίγρης.

Οι Υδροχόοι είναι καλοί επιστήμονες, ερευνητές και εφευρέτες. Μπορούν να ασχοληθούν με την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Επίσης, αγαπούν οτιδήποτε έχει σχέση με την ενέργεια, μπορούν εύκολα να ασχοληθούν με το Reiki, το Feng Shui, τον βελονισμό και άλλες ολιστικές θεραπείες.Τα αιθέρια έλαια που υποστηρίζουν τις θεραπευτικές τους ικανότητες είναι σχεδόν όλα, κυρίως όμως είναι το τριαντάφυλλο και η λεβάντα σε συνδυασμό με τον Αμέθυστο, τον Σιδηροπυρίτη, το Ζαφείρι, τον Απατίτη και τον κρύσταλλο Χαλαζία. Για καλύτερη απόδοση στην οποιαδήποτε εργασία διαλέξουν βοηθούν τα εξής αιθέρια έλαια, το γιασεμί, ο υάκινθος, το μελισσόχορτο, το γαρύφαλλο, τα φύλλα βιολέτας, το Vetiver, ο μύρος, το σανταλόξυλο, το λιβάνι και η λεβάντα. Ο κρύσταλλος Αιματίτης θα βελτιώσει τη συγκέντρωσή τους στην εργασία τους, θα διεγείρει τη σκέψη τους και θα τους βοηθήσεις με θάρρος να υποστηρίξουν τις καινοτόμες ιδέες τους. Ο Γρανάτης, θα ενισχύσει την έμπνευση και τη δημιουργικότητα τους και θα τους βοηθήσει στην επικοινωνία και στην συνεργασία με ομάδες. Το Τυρκουάζ και ο Ίασπις θα προσελκύσουν την επαγγελματική τους αναγνώριση, την επιτυχία και την ευημερία.

Οι Υδροχόοι τείνουν να έχουν ευαισθησία στους αστραγάλους και γενικά στις αρθρώσεις και συχνά πολλοί ταλαιπωρούνται από προβλήματα με το κυκλοφορικό τους σύστημα. Ιδανικό μασάζ για ανακούφιση από τους πόνους στους αρθρώσεις είναι μια βάση ελαίου με σταγόνες από έλαιο Λεμονιού, Λεβάντας, Κυπαρισσιού και Ευκαλύπτου. Κατάλληλοι κρύσταλλοι είναι ο Φθορίτης, ο Οψιδιανός, ο μπλε Αχάτης, το Τυρκουάζ και ο Αιματίτης. Μείγμα αιθέριων ελαίων για να διεγείρουν το κυκλοφορικό τους σύστημα είναι μια βάση με σταγόνες από τα εξής: Κανέλα, Γεράνι και Μέντα. Κρύσταλλοι με τους οποίους μπορούν να φέρουν πάνω τους ή να κάνουν μασάζ για να τονώσουν την κυκλοφορία του αίματος είναι ο Αμέθυστος, ο Αιματίτης, ο Λαμπραδορίτης και ο Γρανάτης.

Περισσότερα

Υδροχόος  

Υποκατηγορίες

  • Κρύσταλλοι & Φυλαχτά...

    Ενεργειακοί κρύσταλλοι, άγγελοι προστασίας και διαλογισμού, φυλαχτά ενεργοποιητές χώρων. Συνδέονται και ενεργοποιούν τα άτομα γεννημένα στο ζώδιο του Υδροχόου.

  • Κοσμήματα για Υδροχόο

    Κοσμήματα-Μενταγιόν, σκουλαρίκια, βραχιόλια, περιδέραια & δαχτυλίδια από ενεργειακούς κρυστάλλους και θεραπευτικές πέτρες. Συνδέονται και ενεργοποιούν τα άτομα γεννημένα στο ζώδιο του Υδροχόου.